In memoriam

Joy

† 27 juni 2003 

Joy was de eerste hond.  In 1985 vonden wij haar als 4 weken oude pup in Antwerpen op de vogeltjesmarkt,  meer dood dan levend is zij meegegaan naar huis. Na een intensieve verzorging is zij uitgegroeid tot een heel vrolijk hondje. Helaas is zij in 2003 overleden.

als twee grote ogen
je vragen help me want ik voel me niet zo fijn
mag je dan omdat je zelf voelt dit is het einde
egoïstisch zijn

als je zelf al weet
dit komt nooit meer goed
en zij krijgt ook steeds meer pijn
mag je dan omdat je haar niet wilt missen egoïstisch zijn

als twee lieve bruine ogen zich sluiten gaan
voorgoed dan probeer je jezelf te overtuigen
dit was het beste
ik mocht niet egoïstisch zijn

Bijna 17 jaar was jij bij ons elke dag samen was een feest en in al die vele fijne jaren ben jijzelf niet een keer egoïstisch geweest.  Dag lieve Joy, rust zacht.

Happy

† 18 mei 2012 

Sinds 1999 was hij bij ons na daarvoor als zwerfhond door Amsterdam en omgeving gelopen te hebben.  Wij vonden hem in het asiel Polderweg waar hij enigermate zielig en vooral heel stil in zijn hok zat. Schijn bedriegt want Happy bleek vol energie en levenslust, alles wat op wielen reed moest nagejaagd worden en alles wat vleugels had ook.  De roedel was zijn alles iedereen moest vooral bij elkaar blijven. Vreemde honden moeten eerst imponerend afgeblaft worden om daarna toch vooral gezellig besnuffeld te worden. Katten zijn leuk om na te jagen behalve de eigen katten want die mochten bijna alles van Happy, zelfs bovenop hem in slaap vallen vondt hij prima. De laatste twee jaar verloor Happy stukje bij beetje zijn geheugen. Hij bleef aanhankelijk en vrolijk, met prima eetlust want naast zijn eigen voer smaakten restjes botjes en koekjes ook heerlijk.  

 

 

Ayla

† 2 mei 2013 

Ayla de hond die onverwacht kwam. We gingen op dierendag 2002 kijken naar een kat in het Almeerse asiel toen iemand aan ons vroeg of we nog een hond zochten, nou nee eigenlijk. Maar na één blik op Ayla, een negen maanden oude Duitse staander teef waren we eigenlijk al verkocht. Allright, we hebben er voor de show nog twee nachtjes over nagedacht maar we wisten het eigenlijk al lang: Ayla mocht komen,  zeker omdat ze een unieke eigenschap had. Drie poten.  Een vrachtwagenongeluk had deze Griekse zwerfhond uit de buurt van Thessaloniki ernstig verwond, een lokale huisarts had haar achterpoot moeten amputeren.  Voor Ayla geen probleem, want ze bleek een supersnelle gehandicapte. Hardlopen met de baas bleek het ultimum..  Het mooiste was de Almere Great 10 waarin baas en Ayla samen de recordtijd van 1:01: 33 liepen en dus de 4543 plaats bezetten met dubbele medaille en een voorpagina-artikel op de Telegraaf.  Helaas,  de foto van Bob Friedlander zijn we kwijt. Ayla bleef actief,zwemmend achter eenden, dravend door het bos, drie poten en een leeftijd van nu 12 jaar maakten het wat moeilijker. Spondylose in de rug zorgden ervoor dat echt rennen te zwaar werd, de geest wilde nog,  het lijf wat minder.  Helaas ook een nog milde vorm van kanker. In mei 2013 was Ayla echt helemaal op, en op 2 mei 2013 ging ze over de regenboogbrug.

 

 

Kay

† 22 oktober 2013 

Kay was sinds 1998 bij ons en komt uit een dierenwinkel, eentje met een mindere reputatie helaas.  Hier zat zij met al haar broertjes en zusjes die wel interesse hadden in mensen maar Kay niet, ze bleef zielig achterin het hok zitten. Juist dat trok ons aan, die moesten wij maar een liefdevol huis geven.  Kay is opgegroeid met Joy.  Kay was gek op haar piepspeeltjes en rennen in het bos maar alleen met kou en het liefste regen, want Kay had op haar latere leeftijd toch wel erg veel last van een hoge bloeddruk. Hierdoor had ze last van een hoge lichaamstemperatuur en werd het al snel te warm voor haar. Elke plas die ze buiten tegenkwam was dan ook gelijk een induikmoment. Kay kon ook tellen, bij het tweede kopje koffie s avonds voor ons ging zij de keuken in voor een koekje.  Kay overleed op 22 oktober 2013.

 

 

Kickapoo

† 28 juli 2015 

Kickapoo, meestal gewoon Kicka genaamd.  Kicka begon haar leven als laboratoriumhond, zeven jaar lang heeft deze beagle trouw puppies geproduceerd ten behoeve van allerhande ons onbekende experimenten en onderzoeken.  Uiteindelijk kwam ze via de stichting hulp en herplaatsing huisdieren in 2007 bij ons terecht. In 2015 is Kicka over de regenboogbrug gegaan als laatste van de oude garde. Het was eigenlijk een lieve maar bange pup van zeven jaar oud, alles was nieuw: botjes, sneeuw, gras, alles moest ze leren.  Maar dat ging vlot en lekker bovenop de bank zitten was algauw favoriet, vooral als je met je kop op baasje of vrouwtje mocht liggen.  De jarenlange fokervaring met de daarbij horende hormonen zorgden wel voor een flinke hartkwaal en dus zat Kicka levenslang aan de hartmedicatie. Het maakt haar niet uit de pilletjes smaken blijkbaar lekker dus vrolijk kwispelend rende ze nu door haar nieuwe leven, gezellig samen met de andere honden. Alleen mensen waren soms nog altijd een beetje eng, vooral vreemde mensen die werden tenminste vijf minuten van afstand aangekeken totdat ze gekwalificeerd zijn als aaimachine, want dan was Kicka niet weg te slaan.