Boswandeling

Oops, zo druk gehad dat ik helemaal vergeten ben om te bloggen dus baasje maar eens flink in zijn kuiten gehapt en hem achter de computer gedreven. Je bent tenslotte drijfhond of niet. Allereerst moet ik baasje feliciteren, ik heb hem flink moeten aansporen om naar cursus te gaan maar hij is geslaagd als puppybaasje. Het kostte me wat moeite, af en toe vergeet hij me gewoon koekjes te geven maar uiteindelijk heb ik hem voldoende pavloviaans gedresseerd om mijn bek vol te stoppen met kippenkluifjes als ik ga zitten, liggen of net doe of ik met hem meeloop. Tenslotte lukte het mijn soortgenoten ook om die rare Russische onderzoeker pavlov te dresseren dus hoeveel moeite moet het mij kosten om een gewone baas in het gareel te krijgen toch. En kijk eens aan, hij heeft mij, ahum, ook ingeschreven voor de vervolgcursus. Kortom meer koekjes omnomnom...
Vrouwtje weet inmiddels dat ik voldoende beweging verlang en om ook haar een beetje actief te houden sleep ik haar graag mee op een rondje bos. Bovendien vindt de seniorenclub dat ook leuk, alhoewel ook die gewoon wat extra aansporing nodig hebben dus zo loop ik er af en toe eens eentje omver, bijt eens flink in een achterpoot en blaf me de eigen oren van het hoofd.
Volgende week mag ik lekker mee andere rare hondebeesten bekijken in Leeuwarden en oh ja ik heb vandaag ook mijn bewijs van adel gekregen met lopnummer whatever that means. In ieder geval Jubila Bruxa da Estrela do Mar is up and coming.